Isofol Medical
Isofol Medicals Agent-studien kan försenas med upp till tre månader till följd av covid-19 (Finwire)

2020-07-10 15:04
Isofol Medical meddelar att utbrottet av covid-19 har påverkat den allmänna situationen för aktiviteter inom Agent-studien. Patientrekryteringen har pågått utan avbrott under pandemin, men påverkan av covid-19 kan orsaka en möjlig fördröjning av den fullständiga patientrekryteringen med upp till tre månader. Det framgår av ett presmeddelande.

Allt eftersom sjukhus, regioner och länder har uppdaterat sina riktlinjer har Isofol anpassat sig för att uppfylla de nya riktlinjerna. Bolaget har vidtagit ett antal proaktiva åtgärder och har ett nära samarbete med lokala hälsomyndigheter för att säkerställa kontinuitet i den pågående Agent-studien på ett tryggt och ansvarsfullt sätt.

- Sedan utbrottet av covid-19-pandemin har Isofols främsta prioritet varit att säkerställa säkerheten för patienter, vårdpersonal, anställda och leverantörer som är involverade i Agent-studien. Vi är stolta över att snabbt ha genomfört en framgångsrik övergång till virtuell uppföljning av patienterna. Vi närmar oss 330 patienter av det totala målet om 440 patienter som skall rekryterats till studien. Rekryteringstakten har dock mattats av som en effekt av pandemin, vilket kan komma att fördröja den fullständiga rekryteringen med upp till tre månader. Vår nästa milstolpe, interimanalysen av 330 patienter, beräknas inledas under det tredje kvartalet 2020, kommenterar Ulf Jungnelius, vd för Isofol.

Isofol fortsätter att följa utvecklingen noggrant och håller tät dialog med alla berörda parter för att rekrytera patienter i enlighet med gällande riktlinjer. Över 90 kliniker i USA, Kanada, Europa, Australien och Japan rekryterar för närvarande patienter till Agen-studien, vilka kommer att få första linjens behandling för metastaserad kolorektalcancer, mCRC.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Isofol Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -