ISOFOL MEDICAL
COVID-19 KAN FÖRSENA AGENT-STUDIEN 3 MÅNADER (Direkt)

2020-07-10 15:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Isofol Medical meddelar att påverkan av covid-19 kan orsaka en möjlig fördröjning av den fullständiga patientrekryteringen med upp till tre månader inom den så kallade Agent-studien rörande metastaserad kolorektalcancer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi närmar oss 330 patienter av det totala målet om 440 patienter som skall rekryterats till studien. Rekryteringstakten har dock mattats av som en effekt av pandemin, vilket kan komma att fördröja den fullständiga rekryteringen med upp till tre månader. Vår nästa milstolpe, interimanalysen av 330 patienter, beräknas inledas under det tredje kvartalet 2020", skriver Isofols vd Ulf Jungnelius.

Isofol fortsätter att följa utvecklingen noggrant och håller tät dialog med alla berörda parter för att rekrytera patienter i enlighet med gällande riktlinjer, uppger bolaget.

Över 90 kliniker i USA, Kanada, Europa, Australien och Japan rekryterar för närvarande patienter till Agent-studien. Patienterna kommer att få första linjens behandling för metastaserad kolorektalcancer.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Isofol Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -