HEXATRONIC
PRELIMINÄRT EBITA-RESULTAT 49-54 MLN KR 2 KV (Direkt)

2020-07-10 08:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hexatronics nettoomsättningen för andra kvartalet uppgick preliminärt till cirka 510 miljoner kronor, vilket motsvarar 5 procent organisk tillväxt. Ebita-resultatet i kvartalet förväntas uppgå till mellan 49 och 54 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Hexatronics försäljning har påverkats negativt av covid-19 pandemin under andra kvartalet och den negativa effekten bedöms till cirka 40-50 miljoner kronor.

Orderstocken vid utgången av kvartalet var 22 procent högre, organiskt, än vid motsvarande tidpunkt föregående år.

"Under det andra kvartalet, med hänsyn till Covid-19-situationen, har vi framförallt påverkats av de restriktioner som införts i merparten av de länder vi är verkar i. Vi har i mindre omfattning påverkats av försenade materielleveranser från underleverantörer med produktion i Kina. Under senare delen av kvartalet har vi sett att de negativa effekterna på vår försäljning minskat då flera länder börjat lätta på tidigare införda restriktioner", skriver bolaget.

Om den trend Hexatronic sett i slutet av det andra kvartalet fortsätter, bedömer bolaget att de negativa effekterna på försäljningen kommer minska. Undantaget är den amerikanska marknaden där flera stater återinför restriktioner på grund av en ökad smittspridning.

"Sammanfattningsvis bedömer vi att den negativa påverkan på vår försäljning kommer minska under det tredje kvartalet. På sikt bedömer vi att erfarenheterna från Covid-19 kommer leda till ökade investeringar i både fasta och mobila kommunikationsnät", skriver bolaget.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Hexatronic Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -