GHP
EBITDA-RESULTATETSTEG TILL 45,2 MLN KR 2 KV (38,1) (Direkt)

2020-07-10 08:18

STOCKHOLM (Direkt) GHP Specialty Care redovisar ett resultat efter skatt på 11,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (12,7).

Nettoomsättningen uppgick till 317 miljoner kronor (336) och den organiska tillväxten blev -8,2 procent (+15,8%).

Ebitda-resultatet uppgick till 45,2 miljoner kronor (38,1) och rörelseresultatet (ebit) blev 20,5 miljoner kronor (17,1).

"Normalt hade vi inte kunnat hantera ett omsättningstapp av denna storlek på detta fina sätt och det har krävts extraordinära insatser från våra medarbetare. Det finns mycket positivt från de snabba omställningarna och engagemanget som vi kan ta med oss framåt men vi behöver komma tillbaka till vår normala efterfrågan för att detta ska vara en hållbar lönsamhetsnivå. Det finns mycket som talar för att detta är fallet redan efter semestern när vår utlånade personal sannolikt kommer att vara tillbaka", skriver vd Daniel Öhman i delårsrapporten.

Covid-19 bedöms inte ha påverkat det uthålliga värdet på GHP:s tillgångar. Merparten av GHP:s kunder är offentliga organisationer och stora försäkringsbolag vilket innebär att risken för framtida kreditförluster bedöms som låg, skriver bolaget. GHP bedömer att det inte finns något nedskrivningsbehov av koncernens tillgångar till följd av coronaviruset.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -