Creades
Affärsvärlden bedömer att förväntningarna på Creades är orimliga, läge att sälja (Finwire)

2020-07-10 14:42
Investmentbolaget Creades har utklassat index under 2020. Bolagets största innehav Avanza är en förklaring. Creades handlas nu till en saftig substanspremie. Är det verkligen motiverat, frågar sig Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Att Creades styrs av mycket skickliga investerare råder det inga tvivel om. Det känns också rimligt att bolaget skall ha en premievärdering. Däremot handlas aktien till en substanspremie på hela 56 procent i skrivande stund. Det är högst av samtliga noterade investmentbolag i Sverige, skriver tidningen.

"Creades har en imponerande långsiktighet inte minst i Avanza. Tycker man Avanza-aktien är för dyr så skall man sannolikt inte äga Creades-aktien. Investmentsbolagets onoterade innehav är spännande och till stor del exponerade mot e-handel och andra digitala produkter. Men att den onoterade portföljen handlas till en implicit premie på hela 240 procent känns orimligt. Vi tror det är dags att ta hem vinsten i Creades då avkastningspotentialen på kort sikt inte känns fördelaktig i relation till nedsidan i aktien. Rådet blir således sälj", skriver Affärsvärlden

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Creades A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -