Carnegie Strategy
Köp i Essity, Telia och Investor - Carnegie Strategy ökade 1,8 procent i juni (Finwire)

2020-07-10 13:32
Fonden Carnegie Strategy steg 1,8 procent i juni. Sedan årsskiftet har fonden minskat 8,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

"Utvecklingen på värdepappersmarknaderna indikerar att världsekonomin kommer att återhämta sig relativt snabbt. De massiva stöd som stater och centralbanker implementerar förväntas ge effekt under lång tid. Samtidigt lättar land efter land nu på restriktionerna, vilket ger
utslag i en ökad ekonomisk aktivitet", skriver förvaltaren John Strömgren.

Strömgren menar att företagsobligationsmarknaden inte återhämtat sig lika starkt som aktiemarknaden, men att det även där finns indikationer på en återhämtning.

Fondens aktieandel låg vid månadsskiftet på 60 procent. Under månaden köptes ytterligare i aktier Essity, Telia och Investor.

Förvaltaren tror att efterfrågan på Essitys hygienprodukter fortsatt kommer vara hög. Med hänsyn till bolagets stabilitet och starka finansiella ställning betraktar förvaltaren värderingen som låg.

"Telia är också defensivt i sin karaktär. Ny ledning som bevisat sig tidigare på annat håll skapar förväntningar om större fokus på aktieägarvärde. Investor har en bra portfölj som kan köpas till över 20 procent rabatt", avslutar Strömgren.

Vid månadsskiftet var fondens största aktieinnehav Investor (7,3 procent av total portfölj), Holmen (6,9 procent) och Essity (5,2 procent).

Månadens tre största emittenter var Heimstaden, Akelius och SBB.



[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Carnegie Strategy 3 SE... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -