BULTEN
COVID-19 TYNGDE 2 KV, MEN KINA NÄSTAN TILLBAKA (Direkt)

2020-07-10 08:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fordonsunderleverantören Bultens omsättning och resultat sjönk markant i det andra kvartalet. Bolaget var "kraftigt hämmat" av covid-19, framgår det av kvartalsrapporten.

"Effekterna av covid-19 har haft stor inverkan på den globala fordonsindustrin och därmed även på Bulten. /…/ Fordonsproduktionen i Europa och USA stod i princip still i början av kvartalet, men har därefter delvis återhämtat sig", kommenterar vd Anders Nyström.

Framöver ser det dock något mer uppmuntrande ut, enligt vd:n

I Kina är volymerna nu mycket nära de nivåer som rådde före pandemin. Samtidigt har åtgärder och anpassningar av bolagets verksamheter genomförts på respektive marknad och permitteringsgraden har minskat i takt med ökade volymer.

"Försäljning och produktion är dock fortsatt på en väsentligt reducerad nivå. Hur fordonsproduktionen kommer att påverkas under resten av året är svårt att förutse men med vidtagna åtgärder kan vi med kort varsel anpassa vår produktionstakt till marknadsläget", fortsätter Anders Nyström.

Bolaget lyfter också fram det tidigare offentliggjorda fullservicekontraktet (FSP-avtal) som värderas till 60 miljoner euro i årstakt vid full takt.

Bulten står fas vid sin strategi och nya långsiktiga mål.

Bulten redovisar ett rörelseresultat om -59 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (21) - ett kvartal som kraftigt hämmades av covid-19-effekter.

Bultens nettoomsättning uppgick till 441 miljoner kronor (791). Rörelsemarginalen landade därmed på -13,3 procent (2,7). Resultat efter skatt blev -39 miljoner kronor (14).

Orderingången uppgick till 409 miljoner kronor (752), en minskning med -45,6 procent jämfört med samma period föregående år

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Bulten - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -