VAKUUM
VAT UPP 2% I SCHWEIZ EFTER KVARTALSUTFALL ÖVER GUIDNING (Direkt)

2020-07-09 12:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Atlas Copcos schweiziska sektorkollega på vakuumområdet, VAT Group, som bland annat tillverkar vakuumpumpar, steg 2 procent på Zürichbörsen efter att enligt preliminära siffror ha överträffat vakuumbolagets guidning för det andra kvartalet som kommunicerades i mitten av april.

VAT Groups orderingång under andra kvartalet steg med 32 procent från motsvarande kvartal i fjol till 177 miljoner schweizerfranc.

Nettoomsättningen ökade samtidigt med 28 procent till 173 miljoner schweizerfranc, vilket var 12 procent högre än mittpunkten i den tidigare guidningen som var ett intervall på 150-160 miljoner schweizerfranc.

"Ökningen beror på en starkare än förväntad efterfrågan i halvledarbranschen. Därtill var flaskhalsarna i leverantörskedjan från covid-19-pandemin mindre allvarliga än vad vi ursprungligen förväntade oss", skrev VAT i ett pressmeddelande tidigare på torsdagen.

Det schweiziska bolaget räknar med att de allmänna marknadsförhållandena för återstoden av året kommer att förbli gynnsamma.

Delårsrapporten för det andra kvartalet, med utsikter för andra halvåret, väntas den 6 augusti.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Atlas Copco B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -