TRIANON
KURS I RIKTAD EMISSION 115 KR, TILLFÖRS 115 MLN KR (Direkt)

2020-07-09 06:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trianon har genomfört den riktade nyemission som aviserades på onsdagskvällen. En miljon B-aktier emitteras till ett pris om 115 kronor per aktie som fastställts genom ett accelererat book building-förfarande och motsvarar stängningskursen den 8 juli 2020.

I relation till det långsiktiga substansvärdet per aktie om 84:94 kronor per den 31 mars 2020 motsvarar priset en premie om 35 procent. Genom nyemissionen tillförs Trianon 115 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen riktades till utvalda svenska och internationella institutionella investerare. I kretsen av investerare återfinns såväl befintliga som nya aktieägare, däribland Länsförsäkringar Fastighetsfond, Grenspecialisten och Erik Selin Fastigheter. Likviden från nyemissionen avses användas för att öka den finansiella beredskapen för finansiering av fortsatt expansion genom värdeskapande investeringar i nyproduktion och befintligt bestånd samt att genomföra ytterligare förvärv.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 2,7 procent baserat på det totala antalet aktier i Trianon efter nyemissionen.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Trianon B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -