Swedbank
Swedbank rekryterar två nya chefer till koncernledningen (Finwire)

2020-07-09 08:26
Swedbank rekryterar två nya chefer till koncernledningen, enligt ett pressmeddelande.

Charlotte Rydin blir chefsjurist och chef för Group Legal. Charlotte Rydin kommer närmast från Alecta där hon har arbetat som chefsjurist. Tidigare har Charlotte Rydin varit chefsjurist både på Finansinspektionen och Riksgälden, där hon även ansvarade för avdelning Finansiell stabilitet och konsumentskydd. Charlotte Rydin har också varit compliance-chef och jurist på hedgefondfirman Brummer & Partners. Hon kommer att rapportera till vd, har plats i koncernledningen och tillträder senast i början av januari 2021.

Ny chef för Baltisk bankverksamhet är Jon Lidefelt, som haft rollen som tillförordnad sedan årsskiftet. Jon Lidefelt har arbetat både som finansdirektör i Swedbanks baltiska affär sedan 2017 och som konsult på plats i Estland, Lettland och Litauen. Jon Lidefelt har också haft chefspositioner inom riskkoncernfunktionen i Swedbank. Han fortsätter att rapportera till vd, har plats i koncernledningen och tillträder den första augusti.

Totalt har vd Jens Henriksson nu rekryterat fyra nya chefer till koncernledningen. Erik Ljungberg som kommer från positionen som senior vice president och kommunikationsdirektör på Scania, tillträdde som kommunikationsdirektör med ansvar för varumärke, marknadsföring och hållbarhetsfrågor första juli. Rolf Marquardt, finanschef och tidigare koncernriskchef i Handelsbanken, är ny koncernriskchef och tillträder 14 september.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Swedbank A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -