Eurobattery Minerals
Eurobattery Minerals påbörjar borrningarna i Hautalampi-projektet i Finland (Finwire)

2020-07-09 08:12
Prospekteringsbolaget Eurobattery Minerals påbörjar borrningarna i Hautalampi-projektet i Finland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är Vulcan Hautalampi som påbörjar borrningarna vid Hautalampi i Outokumpu, östra Finland.
Fyndigheten Hautalampi består av nickel, kobolt och koppar. Eurobattery Minerals har möjlighet att stegvis förvärva 100 procent av Vulcan Hautalampi för en sammanlagd ersättning av 6,05 miljoner euro i aktier och kontanter.

Diamantborrning vid Hautalampi gruvutvecklingsprojekt påbörjas måndagen den 13 juli. Borrprogrammet för fas 1 består av 45 till 50 borrhål, totalt 4 500 till 5 000 meter borrning som syftar till att öka mineralresursbasen.

Borrningarna görs för att avgränsa Blue Sky-mineraliseringen mot nordost längs med strykningsriktningen av den befintliga mineralresursen i Hautalampi som uppskattas till 3.2 miljoner ton med en grad på 0,43 procent nickel, 0,35 procent koppar och 0,12 procent kobolt.

Blue Sky-zonen har en längd av 2 080 meter och en bredd på 470 meter, vilket indikerar en potentiell, betydande ökning av resursens tonnage.

En minsta förekomst på 2,8 till 4,5 miljoner ton med 0,28 till 0,36 procent nickel har identifierats inom 40 meter från tidigare utförda borrningar. Betydande resursökningar på mer än 6,5 miljoner ton har identifierats inom 100 meter från tidigare borrningar.

Cirka två tredjedelar av Blue Sky-zonen ska undersökas under fas 1-borrningarna, som inriktas på de mest malmpotentiella delarna inom ett område på 720 meter i längd och 320 meter i bredd.

Borrningarna är inriktade på mineraliseringen som ligger närmast markytan i Blue Sky-zonen, där det potentiellt finns möjlighet till gruvdrift i dagbrott till låga kostnader.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Eurobattery Minerals - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -