Swedish Stirling
Swedish Stirling tecknar avsiktsförklaring med Richards Bay Alloys med bedömt värde på 167 mijoner kronor (Finwire)

2020-07-08 15:05
Stirlingmotortillverkaren Swedish Stirling har ingått en avsiktsförklaring med Richards Bay Alloys, RBA, rörande försäljning och installation av 18 stycken PWR BLOK till en 7,2 megawatt anläggning i Richards Bay, Sydafrika. Värdet på en framtida affär förväntas bli 18 miljoner dollar, motsvarande 167 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

RBA är en privatägd ferrokromanläggning i Richards Bay, Sydafrika. Bolaget befinner sig i slutskedet för att säkerställa finansiering av modernisering och återstart av deras två 38 MVA bågugnar.

Moderniseringarna kommer att säkerställa anläggningens konkurrenskraft. Installationen av 18 stycken PWR-BLOK kommer att ytterligare minska RBA:s produktionskostnader, minska koldioxidutsläppen med 63 000 ton per år, samt därmed även sänka bolagets koldioxidbeskattning.

- Vi är mycket nöjda med att RBA redan i ett tidigt skede klargjort att de har för avsikt att köpa och själva äga installationen. Detta kommer alltid vara det mest ekonomiskt fördelaktiga alternativet för kunderna och ger dem också ett skydd mot beskattning av koldioxid, säger Gunnar Larsson, vd i Swedish Stirling.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Swedish Stirling - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -