Josab
Josab tecknar avsiktsförklaring med ungerska Dramex (Finwire)

2020-07-08 08:56
Vattenreningsbolaget Josab Water Solutions ungerska dotterbolag Josab Hungary har tecknat en avsiktsförklaring med ungerska Dramex avseende uppbyggnad av en ny försäljningsorganisation och produktionsanläggning för miljöprodukter, inkluderande vattenreningsanläggningar baserade på Josabs Aqualite teknologi i Szerencs i Ungern. Det framgår av ett pressmeddelande.

Parterna har för avsikt att bedriva verksamheten inom ramen för ett gemensamt bolag där Josab Ungern äger 51 procent av aktierna och Dramex resterande 49 procent. Bolagets säte förläggs till staden Szerencs, där även Josabs ungerska huvudkontor och produktionsanläggning för Aqualite ligger.

Projektets totala investering, inkluderande produktionsanläggning, är beräknad till 10 miljarder
ungerska forinter, motsvarande 300 miljoner kronor, och planeras, då området tillhör ett regionalt stödområde i Ungern, till största del att finansieras via statligt stöd samt fördelaktiga statliga banklån i Ungern. Processen för detta påbörjas omedelbart.

Parterna är överens om att registrera det nya bolaget inom 30 dagar från ingånget avtal. Försäljningsaktiviteterna i bolaget påbörjas omedelbart efter registreringen. Målsättningen är att påbörja byggnationen av produktionsanläggningen, så snart statliga stöd och lån beviljats, men inom tolv månader från bolagets bildande.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -