Filo Mining
Filo Mining finansierar verksamheten med 20 miljoner kanadensiska dollar (Finwire)

2020-07-08 08:40
Gruvbolaget Filo Mining ska dra in cirka 20,2 miljoner kanadensiska dollar, motsvarande 137 miljoner kronor, genom aktietilldelning till ett syndikat och en riktad nyemission. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären med syndikatet som leds av PI Financial Corporation och Canaccord Genuity avser försäljning av 5,5 miljoner aktier för teckningskursen 1,85 kanadensiska dollar per aktie. Det inbringar bolaget cirka 10,2 miljoner kanadensiska dollar.

Filo Mining har också gett köparna möjligheten att utnyttja en övertilldelning på upp till 15 procent av erbjudandet. Denna kan utnyttjas inom 30 dagar efter att erbjudandet stängt, vilket väntas vara runt den 30 juli.

Den riktade emissionen på 10 miljoner kanadensiska dollar sker till samma villkor som ovannämnda erbjudande. Emissionen backas upp av en stiftelse med kopplingar till Lundinfamiljen som gått med på att köpa upp hela mängden beroende på investerarefterfrågan, skriver bolaget.

Filo Mining tänker använda den nya finansieringen för prospektering och utveckling av Filo del Sol-projektet samt som rörelsekapital och för vanliga företagsändamål. En del av summan ska också gå åt till att beta av utestående skulder.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Filo Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -