ELECTROLUX
2020-PROGNOSER KOMMER HÖJAS I BETYDANDE GRAD - CITI (Direkt)

2020-07-08 12:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Banken Citi bedömer att analytikernas vinstprognoser för vitvaruföretaget Electrolux kommer att höjas i betydande grad för 2020 efter tisdagskvällens omvända vinstvarning. Däremot tror banken inte att analytikernas prognoser för 2021 kommer att höjas särskilt mycket med tanke på den vinstförbättring som analytikerna redan har kalkylerat med för det året.

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones på onsdagen.

Electrolux aktie var vid lunchtid upp 5 procent efter att vitvaruföretaget meddelat att förlusten för det andra kvartalet blir mindre än tidigare väntat. Bolaget förklarade den positiva utvecklingen under senare delen av kvartalet främst med att restriktioner i Europa gradvis upphävts.

Rörelseresultatet beräknas enligt Electrolux bli omkring -100 miljoner kronor, jämfört med tidigare bedömning om en "betydande" förlust.

Analytikerna hade förväntat sig en kvartalsförlust på 871 miljoner kronor, enligt Infronts prognossammanställning i maj.

För helåret 2020 har analytikerkollektivet räknat med en rörelsevinst på 1,63 miljarder kronor, noterar Citi som samtidigt framhåller att analytikerna för 2021 redan tror på en betydande förbättring av rörelsevinsten till 5,5 miljarder kronor, motsvarande en rörelsemarginal på 4,8 procent.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Electrolux B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -