Cyxone
Cyxone ingår avtal med professor som vetenskaplig rådgivare (Finwire)

2020-07-08 09:09
Bioteknikföretaget Cyxone har ingått ett avtal med professor Rikard Holmdal som vetenskaplig rådgivare för bolagets projekt inom autoimmuna sjukdomar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Holmdal har lång erfarenhet och expertkunskap om inom immunologi och autoimmuna sjukdomar och har sedan 2008 en professur vid Karolinska institutet. Sedan 2014 ingår han även i Nobel-kommittén .

"Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Rikard Holmdahl till vårt vetenskapliga råd med all den viktiga erfarenhet från den tidiga utvecklingen av läkemedelskandidaten Rabeximod han har med sig från Oxypharma. Dessutom kommer hans erfarenheter inom MS att vara till stort stöd för vårt T20K-projekt. Han kommer att bidra till att stärka vår position inom det vetenskapliga fältet för både ledgångsreumatism och MS och stödja Cyxone i arbetet med att ta Rabeximod och T20K närmare läkemedelsgodkännande för att hjälpa de patienter som lider av ledgångsreumatism och MS till en bättre livskvalité", säger vd Tara Heitner.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Cyxone - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -