PriorNilsson fonder
Volatil rapportperiod med avvikande resultat och framtidsutsikter väntas - PriorNilsson fonder (Finwire)

2020-07-07 10:23
I juni började fler och fler av världens länder öppna upp samhällen och ekonomier i små steg. Antalet smittade har till följd av detta ökat på sina håll, vilket de flesta trott. Det skriver PriorNilsson fonder i en förvaltarkommentar.

Kina har återhämtat sig starkt efter pandemin. I Europa och USA har inköps- och produktionssiffrorna gått uppåt, men från väldigt låga nivåer.

"Många anser att investerare kommer se förbi rapporterna för kommande kvartal detta år för att istället blicka framåt mot resultaten 2021 och 2022. Ett bevis så här långt att det kan stämma är den rätt måttliga reaktionen på HM efter deras rekordförlust på 6,2 Miljarder. Den stora frågan nu är hur bolagen klarat kvartal två jämfört med förväntningarna. Loomis var som exempel ute och nämnde att Europa var klart svagare än estimaten", skriver förvaltarna Torgny Prior och PO Nilsson.

Förvaltarna väntar sig även att rapportperioden kommer bli väldigt volatil med avvikande resultat och sätt att se framtiden på.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

PriorNilsson Sverige A... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -