Northern Capsek Ventures
Northern Capsek Ventures nya på NGM - ska enligt vd göra tre till fyra investeringar per år (Finwire)

2020-07-07 17:25
Investmentbolaget Northern Capsek Ventures intervjuades av Finwire inför noteringen på NGM. Aktien började handlas på tisdag morgon.

Bolagets emission i samband med noteringen tecknades till 78 procent (9,4 miljoner kronor). Bolaget tillfördes i och med emissionen 75 nya aktieägare.

Vid noteringen har investmentbolaget tre portföljbolag. Två noterade i form av Appspotr och Hoodin samt ett ickenoterat bolag i form av Glase Fintech. Det sistnämnda beskriver investmentbolaget enligt följande på sin hemsida.

"Glase Fintech har rättigheterna till en mobil betalningstjänst som möjliggör mobila betalningar i butik samt även hanterar digitala kvitton, kampanjerbjudanden och banköverföringar. Glase Fintechs teknik samt dotterbolag såldes under 2019 till en norsk aktör. CapSek investerade första gången 2018."

Även investeringarna i de noterade bolagen gjordes första gången 2018.

Bolagets vd Henrik Jerkner svarar på vad bolaget ska göra med sina pengar från emissionen.

"Vi har en plan att göra tre till fyra nya investeringar per år. Så det här är ett bra kapital att börja med."

Bolaget säger att man går in i bolag som kommit lite längre i mognadsgrad.

"Om man jämför med många andra investerare så är vi ändå ganska tidiga, men vi anser oss ändå att inte vara alltför tidiga. Vi tittar på att bolagen har en tydlig affärsmodell som är skalbar och vi vill se tydliga bevis för att intäkterna börjar komma. Det är vårt viktigaste kriterier. Förutom, såklart, att det är rätt team på plats."

På första handelsdagen annonserade bolaget sin första nya investering som noterad på NGM. Bolaget Pubq, har en affärsidé som enligt bolagets pressmeddelande kan beskrivas som en ny typ av kassasystem för restaurangbranschen i appformat. Det nämns inte hur mycket man gått in med och vd benämner investeringen som en titthålsinvestering och som en möjlighet att kunna investera i kommande A-runda för bolaget.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Northern CapSek Ventures - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -