Northern Capsek Ventures
Northern Capsek Ventures investerar i Pubq (Finwire)

2020-07-07 12:26
Investmentbolaget Northern Capsek Ventures investerar genom en nyemission i Pubq, vars affärsidé kan beskrivas som en ny typ av kassasystem för restaurangbranschen i appformat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pubq erbjuder en white label-app där restaurangens varumärke syns. I appen kan kroggäster sköta både beställningar och betalningar digitalt, oavsett om de beställer take away eller sitter i restaurangen. Med Pubqs app får restaurangerna även tillgång till ett lojalitetsprogram, ett bordsbokningssystem och möjligheter till marknadsföring.

Bland Pubqs kunder finns bland andra Barjaco, där pubkedjan Pitchers med mera ingår och man för nu en dialog med en större internationell restaurangkedja. Pubq befinner sig nu i en fas där en stor del av arbetet handlar om att skala upp affärsmodellen och förfina sätten att ta betalt.

- Pubq har en unik tjänst och vi ser en stor potential i bolaget. Vi ser tecken på att Pubqs affärsmodell fungerar. Den mindre investering vi gör nu kan ses som en strategisk titthålsinvestering för att kunna investera mer i den kommande A-rundan, säger Henrik Jerner, vd i Northern Capsek Ventures.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Northern CapSek Ventures - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -