Mangold
Mangold lämnar en omvänd vinstvarning för andra kvartalet (Finwire)

2020-07-07 08:50
Fondkommissionären Mangold ser en stark tillväxt och resultat för det andra kvartalet 2020. Den förväntade minskningen i framtida intäkter som Mangold tidigare förutspått ser inte ut att infrias för det andra kvartalet. Den senaste tiden har Mangold noterat en växande efterfrågan på bolagets tjänster och i det pågående arbetet med delårsrapporten för det andra kvartalet ser både intäkter och resultat ut att bli väsentligt högre än förväntat. Det framgår av ett pressmeddelande.

I delårsrarapporten för det första kvartalet som publicerades den 22 april 2020 meddelade bolaget om ett sämre resultat än väntat och befarade även en minskad efterfrågan och lägre intäktsnivå framöver till följd av den rådande coronakrisen.

Intäkterna i det andra kvartalet väntas överstiga 55 miljoner kronor, jämfört med 37,6 miljoner kronor samma period förra året. Resultatet före skatt uppskattas blir mer än 10 miljoner kronor, jämfört med förra årets 3,4 miljoner kronor. Siffrorna är preliminära och har ännu inte granskats av bolagets revisorer.

Mangold kommer att publicera delårsrapporten för det andra kvartalet onsdagen den 15 juli.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Mangold - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -