LIPIDOR
KONTRAKTSFORSKNINGSAVTAL FÖR AKP02 FAS-III STUDIE (Direkt)

2020-07-07 11:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lipidor meddelar att avtal ingåtts med Cadila Pharmaceuticals, ett indiskt läkemedelsbolag, om att genomföra den tidigare aviserade fas 3-studien för bolagets läkemedelskandidat AKP02. Studien förväntas påbörjas under första kvartalet 2021 och slutrapporteras i första kvartalet 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Akp02 är ett läkemedel mot psoriasis som kombinerar de aktiva substanserna kalcipotriol och betametason med Lipidors spraybaserade Akvano-teknologi.

Lipidor meddelade den 6 maj avsikten att genomföra en fullt finansierad fas 3-studie med läkemedelskandidaten Akp02 under 2020 i egen regi.

Avtalet har nu alltså ingåtts med Cadila Pharmaceuticals om genomförande av studien.

Fas 3-studien planeras omfatta 270 patienter och utförs i Indien på patienter med olika hudtyper.

Avsikten är att visa likvärdig effekt som vid behandlingen med befintliga läkemedel mot mild till moderat psoriasis. Den observatörsblindade och placebokontrollerade studien beräknas avslutas i det fjärde kvartalet 2021 med avrapportering i det första kvartalet 2022.

Lipidor har sedan tidigare ett samarbete med Cadila avseende läkemedelskandidaten Akp01 och detta stärks nu genom det ingångna avtalet.

Kostnaden för fas 3-studien täcks av befintliga likvida medel. Diskussioner med tillverkare av kliniskt prövningsmaterial pågår och ett avtal förväntas komma på plats under det tredje kvartalet 2020.

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Lipidor - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -