LIFE ASSAYS
TECKNAR UTVECKLINGSAVTAL OCH KONVERTERAR LÅN (Direkt)

2020-07-07 10:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det NGM-listade medicinteknikbolaget Life Assays har signerat avtal om utvecklingsarbete som kommer att generera 1,5 till 1,8 miljoner kronor under återstoden av 2020. Bolaget har även konverterat en del av en extern långivares lån på 2 miljoner kronor till aktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Utvecklingsavtalet tecknades med diagnostikbolaget Aegirbio som noterades på Nasdaq First North i juni och som delägs av Life Assays.

Projektets huvudsyfte är att ta fram tester för biologiska läkemedel utanför det redan prioriterade arbetet med Herceptin. Betalningen blir cirka 350.000 kr per månad.

Life Assays styrelse beräknar att Life Assays kommer ha positivt kassaflöde under andra halvåret tack vare de kraftiga besparingar som bolaget genomfört det senaste året samt övriga affärer.

Life Assays meddelade den 9 juni att revisorn framhöll väsentliga osäkerhetsfaktorer gällande bolagets finansiering. Bolagets försäljning ansågs då vara för låg för att generera positiva kassaflöden och var därför beroende av extern finansiering, främst genom nyemissioner.

Teckningskursen i kvittningsemissionen uppgår till 0:55 kronor per aktie enligt befintligt avtal. Betalning erläggs genom kvittning av fordran mot Life Assys. Teckningsberättigad i kvittningsemissionen är borgenären Gerhard Dahl som tecknar alla aktier i emissionen.

Kvittningsemissionen medför en utspädningseffekt om cirka 4,8 procent av antalet aktier och röster för befintliga aktieägare.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -