På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EUROPABÖRSER
COMMERZBANK FORTSATTE UPP, STOXX 600 -0,6% (Direkt)

2020-07-07 18:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande Europabörserna handlades ned på tisdagen då ökningen av nya coronavirusfall i USA fortsatte att oroa investerare. Vidare steg industriproduktionen i Tyskland mindre än väntat under maj.

Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,6 procent.

I Frankfurt var DAX-indexet ned 0,9 procent.

Deutsche Bank klarade sig bättre än index efter att vd Christian Sewing betonat att det positiva momentum som banken upplevde i det första kvartalet har fortsatt in i det andra. Aktien stängde oförändrad.

Commerzbank steg 3,6 procent efter att Morgan Stanley uppgraderat aktien till övervikt. På måndagen var aktien upp 7,5 procent.

Fordonstillverkaren BMW:s globala försäljning minskade med 25,3 procent i det andra kvartalet, jämfört med samma kvartal i fjol. Bolagets försäljning i Kina ökade dock med 17,1 procent. Aktien steg 0,3 procent.

Kemikoncernen Bayer sjönk 4,9 procent sedan en amerikansk domare ifrågasatt delar av förlikningen gällande det cancerframkallande ogräsmedlet Roundup.

I London sjönk FTSE 100-indexet 1,5 procent, där flera råvarubolag gick mot strömmen.

Parisbörsens CAC 40-index backade 0,7 procent.Bayer AG - I dag

{point.key}

Deutsche Bank AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -