DEUTSCHE BANK
SKA BETALA 150 MLN USD EFTER EPSTEIN-UTREDNING (Direkt)

2020-07-07 16:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Regulatoriska myndigheter har nått en förlikning med Deutsche Bank, som har gått med på att betala 150 miljoner dollar efter bankens brister på tillsyn i affärsrelationen till tidigare finansmannen och sexualförbrytaren Jeffrey Epstein.

Det rapporterar CNBC.

Regulatoriska myndigheter i New York motiverar Deutsche Banks bot med att banken hade "signifikanta regelefterlevnadsmisslyckanden".

Banken skall ha misslyckats med att "ordentligt övervaka kontoaktivitet som utförts på uppdrag av den registrerade sexualbrottslingen trots information som var allmänt tillgänglig om Epsteins tidigare brott", enligt The New York State Department of Financial Services.

Deutsche Bank skall ha hanterat transaktioner som inkluderar betalningar till Epsteins medanklagade som publikt anklagats för sexuellt utnyttjande av barn, förlikningar på upp till 7 miljoner dollar och betalningar till juristbyråer för mer än 6 miljoner dollar i "vad som tycks vara rättsliga kostnader för Epstein och hans medbrottslingar", uppgav myndigheten.

Andra betalningar skall ha gått till "ryska modeller, betalningar för flickors skolundervisning, hotell- och hyreskostnader och (i överensstämmelse med offentliga anklagelser om föregående överträdelser) betalningar direkt till många kvinnor med östeuropeiska efternamn".

Anmärkningsvärda kontantuttag på över 800.000 dollar över en fyraårsperiod ska även ha gått den tyska banken förbi.

Boten skall även vara en konsekvens av Deutsche Banks relationen till Danske Banks estniska verksamhet, Danske Bank Estonia, och tanzaniska FBME Bank.

Banken menar å andra sidan att man kontaktade myndigheter direkt efter Epsteins gripande efter sexhandelsanklagelserna för att understödja utredningen av honom.

Deutsche Banks vd, Christian Sewing, skall även i ett internt meddelande till all bankpersonal om förlikningen uttryckt att "Idag fungerar som en påminnelse om hur vaksamma vi måste förbli", enligt CNBC.

Jeffrey Epstein dog i augusti i ett fängelse på Manhattan i vad myndigheter uppgivit var ett självmord via hängning efter att han nekats borgen, i det fall där han stod anklagad för barnsexhandel och försök till barnsexhandel.

Förra veckan greps Epsteins dåvarande flickvän Ghislaine Maxwell, som anklagas för att ha hjälp Epstein att utföra de brott han anklagas för.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Deutsche Bank - I dag

{point.key}

Danske Bank - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -