DEUTSCHE BANK
POSITIVT MOMENTUM FORTSATT I 2 KV ENL VD (NY) (Direkt)

2020-07-07 11:30

(Tillägg: från sjunde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det positiva momentum som Deutsche Bank upplevt i det första kvartalet fortsatte in i det andra, men vissa delar av banken kommer inte ha en lika stark utveckling i den andra halvan av året.

Det sade Deutsche Banks vd, Christian Sewing, vid en webbsänd konferens rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones.

Speciellt bra ska det gå för den tyska bankens verksamhet inom investmentbanking, enligt vd:n. Han påpekade samtidigt att det första halvårets volatilitet och flöden kommer vara svåra att upprepa.

Gällande banken omvandlingsarbete pekas 2020 ut som ett nyckelår, där bankens kostnadsbesparingar är i fortsatt fokus. Målsättningen för helåret är att nå ett positivt resultat före skatt, betonar Christian Sewing.

Rörande kostnadsbesparingsmålen på längre sikt hade han "en absolut tillförsikt till att kostnadsmålet för 2022 kommer nås". Kostnadsmålet för 2022 är 17 miljarder euro, en minskning med cirka 6 miljarder euro sedan 2018.

Christian Sewing sade också att det är för tidigt att kommentera Wirecard, men att banken samtidigt undersöker potentiella nya betalningslösningar. Gällande banden mellan banken och det insolventa fintechbolaget menade han att exponeringen var "begränsad".

Kreditförlusterna förväntas, i huvudscenariot med en gradvis återhämtning, nå sin kulmen i det andra kvartalet, enligt banken.

Deutsche-aktien var ned 0,9 procent efter konferensen, drygt en halv procentenhet bättre än det europeiska bank-indexet.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Deutsche Bank - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -