ABB
Nytt innehav i ABB för Enter Sverige Pro, som ökade 2,3 procent i juni (Finwire)

2020-07-07 16:50
Fonden Enter Sverige Pro steg 2,3 procent i juni, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,41 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Innehaven som under månaden blev bästa positiva bidragsgivare var Husqvarna, Epiroc, Sandvik och Volvo.

Bolagen som presterade sämst var Balder, AAK, Medicover och H&M.

Trots nedgången i Medicover är förvaltarna dock positivt inställda till bolaget och deltog under månaden i dess emission.

"Bolaget levererar vårdtjänster och diagnostik i Central- och Östeuropa. På senare tid har man också expanderat till Indien. En stark balansräkning skapar förutsättningar för Medicover att fortsätta växa och ta vara på de möjligheter som kan dyka upp i närtid", skriver förvaltarna.

Nytt innehav för juni blev ABB. Förvaltarna tror på bolagets ansträningar för att öka lönsamheten och är positivt inställda till nya VDn.

I juni minskades fondens innehav i Tele2, då man tror att bolaget i framtiden kommer ha en betydligt mycket svårare konkurrenssituation gentemot Telia.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Troax (5,95 procent vikt), Husqvarna (5,72 procent) och Volvo (5,61 procent).





[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Enter Sverige Hållbar... - I dag

{point.key}

ABB Ltd - I dag

{point.key}

Medicover B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -