Neodynamics
Ingen anledning att tro att det ska bli fler rekryteringsstopp - Neodynamics-vd (Finwire)

2020-07-06 14:58
Neodynamics har ingen anledning att tro att det ska bli fler rekryteringsrelaterade stopp för den brittiska Compulse-studien, förmedlar vd:n Anna Eriksrud till Finwire.

Uttalandet sker mot bakgrund av morgonens nyhet att man har återupptar patientrekryteringen till studien efter en tillfällig paus som infördes med anledning av covid-19-pandemin. Liknande frågor ställdes på eventet Growth Day anordnat av Redeye.

"Chansen eller risken med en ytterligare paus hänger på coronautvecklingen i Storbritannien. Vi vet att det nu tas många lokala initiativ där corona smittar mer och man stänger lokalt, medan landet i stort tar sig steg för steg vidare mot ett normalläge", förklarar bolagschefen.

Eriksrud kommenterar att man är i något bättre läge genom att jobba med cancer och diagnostik jämfört med andra sjukdomar. "Cancer ges hög prioritet", kommenterar bolagschefen.

Neodynamics-aktien är upp 13,8 procent idag i ljuset av denna nyhet samt att man etablerar ett referenscentra i Tyskland.

Vd:n förklarar vidare att arbetet med Neonavia fortlöper väl, även om man är påverkade som alla andra marknadsaktörer av coronapandemin som satt stopp för läkarkongresser. Men man ser en ljusning också där och vissa mindre kongresser kommer köras enligt plan i höst.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

NeoDynamics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -