2CUREX
GÖR RIKTAD EMISSION OCH DELAR UT TECKNINGSOPTIONER (Direkt)

2020-07-06 18:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Precisionsmedicinbolaget 2curex avser genomföra en riktad nyemission av units om cirka 30-40 miljoner kronor, bestående av två aktier och en teckningsoption, riktad till kvalificerade investerare. Bolaget avser även besluta om att teckningsoptioner emitteras och tilldelas befintliga aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En accelererad book building-process påbörjas direkt efter Stockholmsbörsens stängning på måndagen. 2curex har gett Mangold Fondkommission i uppdrag att utreda förutsättningarna för den riktade emissionen.

Bolaget avser använda likviden från den riktade emissionen för lansering av Inditreat i flertalet marknader.

"Genom den riktade emissionen ges 2curex - enligt styrelsens uppfattning - ett tillskott av rörelsekapital som möjliggör ökade försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter av bolagets produkt", uppges det.

Ifall den riktade emissionen genomförs avser styrelsen även besluta att teckningsoptioner av serie TO1, det vill säga samma serie som i den riktade emissionen, emitteras och tilldelas aktieägarna i 2curex. Teckningsoptionerna avses sedermera tas upp till handel på Nasdaq First North.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


2cureX - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -