EASYFILL
OMSÄTTNINGEN STEG 1% UNDER DET FÖRSTA HALVÅRET (NY) (Direkt)

2020-07-03 13:25

(Tillägg: på flera ställen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-listade Easyfill, som säljer butiksinredning, dryckeskylskåp samt släpvagnar, meddelar att koncernens totala omsättning preliminärt ökade 1 procent under de första sex månaderna i år, jämfört med samma period i fjol. Det innebär en omsättning om nästan 60 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Mot bakgrund av den rådande pandemin skriver Easyfill att det har varit en "oväntat bra" utveckling.

Vidare uppger Easyfill att försäljningen av bolagets patenterade produkter ökade med 84 procent under det första halvåret. En av dessa, AO Easyfill - shopfittings, har ökat kraftigt tack vare en order till Penny i Tyskland, som är en livsmedelskedja med totalt omkring 3.000 butiker i Europaområdet. Ordern omfattar totalt 1.400 butiker och i ordern levererar Easyfill komplett kyl med Rotoshelf till en tysk underleverantör som i sin tur levererar till Penny.

"På detta sätt blir omsättningen hög men drar ner den totala vinstmarginalen eftersom kylen är den stora kostnaden", skriver Easyfill och tillägger att bolaget inte vågar uttala sig i nuläget om hur mycket detta påverkar resultatet.

Avslutningsvis skriver bolaget att siffrorna är preliminära och kan komma att skifta 5 procent åt vardera håll, men att bolaget väljer att släppa siffrorna för att visa "potentialen" i företaget.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


EasyFill B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -