VICORE PHARMA
AVSER GÖRA RIKTAD NYEMISSION CA 160 MLN KR (Direkt)

2020-07-02 17:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioteknikbolaget Vicore Pharma avser göra en riktad nyemission om cirka 160 miljoner kronor till institutionella investerare. Processen ska genomföras genom en så kallad accelererad bookbuilding-förfarandeprocess som påbörjas omedelbart.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Healthcap VII, som representerar cirka 27,3 procent av det totala antalet aktier i bolaget, har uttryckt sin avsikt att teckna sig för aktier motsvarande 40 miljoner kronor i nyemissionen.

Vicore Pharma anger ett antal ändamål för den potentiella likviden. Bland annat ska den finansiera förberedelser för en pivotal studie av VP01 mot idiopatisk lungfibros (IPF), inklusive toxicitetsstudier, utveckling av kommersiell formulering samt tillverkningsrelaterade aktiviteter. Ett annat ändamål är förberedelser för en pivotal studie av VP01 i covid-19. Vidare ska utvecklingsprogrammet accelereras för uppföljningmolekyler till VP01 genom finansiering av preklinisk utveckling och en fas I-studie. Samtidigt avses likviden användas till "allmänna bolagsändamål" för att förlänga tidpunkten till när bolaget kan komma att behöva ytterligare finansiering till det andra kvartalet 2023.

I samband med nyemissionen har bolaget åtagit sig att iaktta en lock-up-period om 90 dagar efter likviddagen avseende framtida nyemissioner.

Utöver detta har HealthCap VII samt bolagets styrelse och ledningsgrupp åtagit sig att inte sälja aktier i Vicore Pharma under lock-up-perioden om 90 dagar från likviddagen.Vicore Pharma Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -