Simplicity Fonder
Simplicity startar ny High Yield-fond (Finwire)

2020-07-02 15:21
Simplicity startar en ny fond den 14 augusti, framgår det av fondbolagets hemsida.

Fonden Simplicity High Yield kommer ha ett nordiskt fokus och investera i obligationer utgivna av företag med lite lägre kreditvärdighet, så kallade high yield-innehav. Typen av obligationer innebär traditionellt sett högre risk, men också möjlighet till högre avkastning.

"Tankarna på fonden har funnits länge, då vi har många kunder och rådgivare som ställt oss frågan om inte vi kan starta en renodlad High Yield-fond. Turbulensen som varit i de finansiella marknaderna under våren har inneburit att kreditspreadarna, det vill säga den extra avkastning vi som investerare får för att låna ut pengar till ett företag, har stigit kraftigt. Det gör att vi tycker att förutsättningarna är de rätta för att starta fonden nu", säger förvaltarna av fonden.

Målsättningen är att Simplicity High Yield skall vara den av Simplicitys företagsobligationsfonder som skall kunna ge högst avkastning över tid.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Simplicity Global Corp... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -