Powercell
Semcon och Powercell fördjupar sitt samarbete med nytt ramavtal (Finwire)

2020-07-02 08:39
Teknikföretaget Semcon fördjupar samarbetet med bränslecellstillverkaren PowerCell. Dels genom ett nytt ramavtal och dels genom utveckling av en ny robotcell med visionteknik som ska effektivisera produktionen av bränsleceller för framtidens fordon. Det framgår av ett pressmeddelande.

Med hjälp av vätgas producerar bränslecellerna el och värme med bara vatten som utsläpp. Semcon har fått i uppdrag att ta fram och driftsätta en helt ny robotcell för att testa ny produktionsteknik av bränslecellerna med målet att göra dem mer effektiva.

Semcon ingår i ett helhetsprojekt som omfattar hela produktionsprocessen för massproduktion av bränsleceller och som tagit fram testkonceptet för den nya robotcellen som ska tas i drift i december.

− Powercell och Semcon har haft ett mångårigt och väl fungerande samarbete som vi är glada över att förlänga genom ett mer heltäckande ramavtal, säger Per Wassén, vd för Powercell.

Genom det nya ramavtalet så stärks det långsiktiga och etablerade partnerskapet ytterligare. Avtalet omfattar bland annat produktionsutveckling, produktutveckling, produktinformation och digitaliseringstjänster.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

PowerCell Sweden - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -