Nextory
Boktjänsten Nextorys intäkter steg med 95 procent under andra kvartalet (Finwire)

2020-07-02 13:08
Boktjänsten Nextory fortsätter sin snabba tillväxt. Under årets andra kvartal ökade intäkterna med 95 procent från samma period föregående år. Nextory fortsätter därmed att växa överlägset snabbast bland de svenska streamingtjänsterna för digitala böcker, konstateras det i ett pressmeddelande.

Det uppges också från bolagets sida att ett nytt rekord sattes i juni för antalet nya användare under en månad. Dessa ökade med 58 procent jämfört med juni förra året.

”Trots ett mycket utmanande första halvår med nya förutsättningar och jobb hemifrån har vi fortsatt växa i en rasande fart. Nu är det tydligt att sommaren är igång och att semestrarna har börjat. Vi kan tydligt se att aktiviteten har ökat i appen och att fler har börjat läsa och lyssna på böcker i juni jämfört med maj”, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

Nextory är en digital boktjänst med hundratusentals ljud- och e-böcker som grundades 2015. I sektorn finns även bland annat Storytel och Bookbeat. Det sistnämnda bolaget meddelade under morgonen att intäkterna var upp 82 procent i andra kvartalet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -