NEW YORK
UPPGÅNGEN MATTADES AV MOT SLUTET, S&P500 +0,5% (Direkt)

2020-07-02 22:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York handlades upp på torsdagen med stöd av statistik som visade att antalet sysselsatta i USA ökade mer än väntat i juni.

Under handelsdagen rapporterade Reuters om en stor ökning av nya virusfall i Florida, vilket gjorde att uppgången mattades av något.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 0,4 procent till 25.827. Det bredare S&P 500-indexet steg 0,5 procent till 3.130, medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var upp 0,5 procent till 10.207.

Torsdagen blev veckans sista handelsdag i USA då nationaldagen den 4 juli inträffar på en lördag, vilket innebär att fredagen blir helgdag.

Bland bolagsnyheter har bioteknikbolaget Moderna senarelagt sin fas 3-studie med ett potentiellt coronavirus. Testerna skulle ha inletts kommande vecka men har försenats med ett par veckor. Aktien sjönk 4,9 procent.

Elbilstillverkaren Tesla levererade 90.650 fordon i det andra kvartalet. Bolaget producerade samtidigt 82.000 bilar i kvartalet, trots det tillfälliga produktionsstoppet som rådde till följd av covid-19. Bolaget meddelade även att produktionen är tillbaka på nivån som rådde innan viruspandemin bröt ut.

Tesla steg 8,0 procent.

Spotify steg nästan 5 procent. Enligt sajten Tech The Lead överväger musikstreamingjätten att börja med videostreaming för att konkurrera med Alphabet-ägda Youtube.

Facebooks vd Mark Zuckerberg ska i ett videomöte med anställda ha uttalat att han är skeptisk till att böja sig inför den pågående annonseringsbojkotten, med motiveringen att annonsörerna lär återkomma "snart nog". Aktien var ned 1,7 procent.

American Airlines har meddelat att bolaget anser sig ha en övertalighet på 8.000 flygvärdinnor, något som bolaget siktar på att åtgärda genom frivilliga avgångar och förtida pensioneringar. Aktien sjönk 2,4 procent.

Boeing har tillsammans med luftfartsmyndigheten FAA slutfört en serie flygningar för återcertifiering av modellen 737 Max. Boeing var upp 0,4 procent.

McDonald's har stoppat ytterligare återöppningar av restauranger för ätande inomhus i USA, på grund av den senaste tidens ökning av covid-19-fall. McDonald's aktie var ned 0,6 procent.

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 4,8 miljoner personer i juni. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha stigit med 3,0 miljoner personer jämfört med månaden före, enligt Trading Economics.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 1 punkt till 0,67 procent.

Graf: S&P500-index, torsdagen den 2 juli

image

Bildkälla: InfrontAlphabet Inc Class A - I dag

{point.key}

Boeing Co - I dag

{point.key}

Spotify Technology SA - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -