Hansa Biopharma
Hansa Biopharma beviljar Sarepta en licens för att utveckla imlifidase (Finwire)

2020-07-02 07:43
Bioteknikbolaget Hansa Biopharma har tecknat ett samarbetsavtal med Sarepta Therapeutics, innebärande att Sarepta beviljas en exklusiv världsomfattande licens att utveckla och marknadsföra imlifidase som en förbehandling för att möjliggöra Sareptas genterapibehandling av Duchennes muskeldystrofi, DMD och Limb-girdle muskeldystrofi, LGMD för patienter med neutraliserande antikroppar, NAbs, mot adeno-associerade virus, AAV. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förbehandlingen är avsedd för patienter med neutraliserande antikropparmot adeno-associerade virus, teknologin som ligger till grund för Sareptas genterapiprodukter.

Enligt avtalsvillkoren kommer Hansa att erhålla en förskottsbetalning om 10 miljoner dollar och ha rätt att erhålla upp till 397,5 miljoner dollar i milstolpsbetalningar avseende utveckling, regulatoriska mål och försäljning.

Hansa kommer att bokföra all försäljning av imlifidase och ha rätt till en stegrande royalty, höga ensiffriga upp till låga tvåsiffriga nivåer, på all försäljning av genterapi som möjliggörs genom förbehandling med imlifidase hos patienter som testats positiva med avseende på NAbs.

Sarepta ansvarar för att genomföra prekliniska och kliniska studier med imlifidase och samtliga efterföljande regulatoriska godkännanden. Sarepta kommer även att ansvara för marknadsföringen av imlifidase som en förbehandling till Sareptas genterapibehandlingar efter potentiellt godkännande.

- Vi ser en betydande potential för vår enzymteknik generellt inom genterapiområdet och vi är mycket glada att inleda samarbetet med Sarepta, en ledande aktör inom området, för att använda de unika egenskaperna hos imlifidase. Målet är att potentiellt kunna möjliggöra genterapibehandling för patienter som i dagsläget, till följd av befintliga neutraliserande antikroppar, inte kan behandlas med dessa banbrytande terapier inom två indikationer med ett mycket högt ouppfyllt medicinskt behov, säger Søren Tulstrup, vd och koncernchef i Hansa Biopharma.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Hansa Biopharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -