SPP lanserar nya fonden High Yield Företagsobligation (Finwire)

2020-06-29 10:29
SPP High Yield Företagsobligation är fondbolagets senaste fond, fonden ska vara en fossilfri företagsobligationsfond. Det meddelar fondbolaget i ett pressmeddelande.

Fonden är en aktivt förvaltad räntefond med hållbarhetskriterier som investerar i framför allt nordiska företagsobligationer som saknar investment grade-rating. det betyder bolag med högst BB+ rating eller bolag som saknar rating. Fonden kan även placera i utomnordiska emittenter och i viss mån i företagsobligationer med högre kredit­värdighet.

- Fonden är ett tydlig och kompletterande alternativ till obligations- och företagsobligationsfonder med högre kreditvärdighet och är dessutom en av få företagsobligationsfonder på marknaden som erbjuder långtgående hållbarhetskriterier och är fossilfri, säger Åsa Wallenberg vd på SPP Fonder.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -