På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BÖRS
HERTZ AVSER EMITTERA "EVENTUELLT VÄRDELÖSA" AKTIER (Direkt)

2020-06-15 14:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Biluthyrningsfirman Hertz avser ta in 500 miljoner dollar i en emission, framgår av dokument som lämnats in till amerikanska finansinspektionen SEC. Handeln i Hertz aktie har varit extremt volatil och beskrivits som irrationell då bolaget är bankrutt. I dokumenten varnar också Hertz för att aktierna kan bli värdelösa.

Amerikanska Hertz fick i fredags godkänt från en konkursdomare avseende att genomföra en emission på upp till 1 miljard dollar i aktier, trots att bolaget är bankrutt och lämnat in en så kallad kapitel 11-ansökan om konkursskydd.

Bolaget ska nu försöka ta in 500 miljoner dollar för att ta sig igenom rekonstruktion och dra nytta av aktiens rusning, som den senaste månaden pendlat i spannet 0:56-5:53 dollar.

På måndagen handlades aktien ned med 22,6 procent i New York-börsens förhandel till nivåer kring 2:20 dollar.

"Hertz blickar ut på marknaden och noterar att det finns en grupp irrationella börshandlare, och svaret är att försöka sälja aktier och dra in pengar som ska bekosta omstruktureringen", sammanfattade juridikprofessorn och rekonstruktionsexperten Jared Ellias den "unika" händelsen i förra veckan.

New York-börsen har vidtagit förberedelser för att få Hertz aktie avnoterad, något som Hertz överklagat.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -