SKISTAR
OFÖRÄNDRADE LIFTKORTSPRISER INFÖR 2020/2021 (NY) (Direkt)

2020-06-05 11:25

(Lägger till mer information om historiska prishöjningar)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Skidturismbolaget Skistar fick en abrupt avslutning på skidsäsongen 2019/2020 då coronakrisen tvingade bolaget att stänga i förtid. Inför nästkommande vintersäsong 2020/2021 väljer Skistar att hålla priserna på sina liftkort oförändrade.

"Fjolårspriser gäller på skipass, skidhyra och gruppskidskola just nu", säger Skistars presschef Linda Morell till Nyhetsbyrån Direkt.

I Nyhetsbyrån Direkts statistik över liftkortspriserna som sträcker sig tillbaka till säsongen 2006/2007 har Skistar aldrig under något tidigare år låtit priserna för samtliga destinationer förbli oförändrade. Prisförändringarna mellan åren har historiskt legat på från några procent upp till lite drygt 10 procent.

Ett liftkort i Sälen med en giltighetstid på en vecka har sedan säsongen 2007/2008 stigit med cirka 75 procent.

Däremot vill bolaget med tanke på den förestående delårsrapporten den 18 juni, för perioden mars till maj, inte kommentera hur utbrottet av covid-19 har påverkat bolaget i sin prissättning.

För medlemmar i Skistars lojalitetsprogram finns i vanlig ordning en rabatt på 10 procent för tidiga bokningar på liftkort, skidhyra och gruppskidskola.

Valutakursrörelser kan däremot ge vissa förändringar i priserna i kronor för svenska resenärer till bolagets destinationer i Norge och Österrike. Den norska kronan har sedan årsskiftet backat med lite drygt 7 procent gentemot den svenska kronan. Euron har sedan årsskiftet förstärkts med cirka 1 procent gentemot kronan.

Med tanke på valutakursrörelserna har liftkortet i St Johann med en giltighetstid på en vecka under sportlovet gått om priset för motsvarande liftkort i Trysil. I St Johann kostar ett liftkort med giltighetstid i en vecka på sportlovet 2.555 kronor. Skistars billigaste liftkort med giltighetstid på en vecka under sportlovet återfinns i Sälen och Vemdalen där priset ligger på 2.230 kronor.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


SkiStar B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -