INDIEN
ABU DHABI-FONDEN MUBADALA FÖLJER FACEBOOK IN I RELIANCE (Direkt)

2020-06-05 07:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Förenade Arabemiratens offentliga investeringsfond Mubadala går in i det indiska telekomkonglomeratet Reliance Jio, och ansluter därmed till Facebook som nyligen köpte 10 procent.

Mubadala Investment köper en 1,9-procentig andel i Jio Platforms för motsvarande 1,2 miljarder dollar, vilket innebär att Reliance nu sålt av 19 procent av den digitala enheten.

Facebooks innehav i det tungt skuldsatta telekombolaget offentliggjordes den 22 april. Reliance har priskrigat om marknadsandelar och samlat ihop en kundbas på 388 miljoner användare sedan starten 2016, och nu spås Reliance göra stora satsningar inom e-handel och betaltjänster i Indien.

Finansmannen Mukesh Ambani har byggt upp företaget, som av vissa spås bli en indisk Alibaba. Reliance har även lockat in investerare som KKR, General Atlantic, Silver Lake och Vista Equity Partners till resterande andelar av Jio Platforms.

Under torsdagen rapporterades att Amazon å sin sida för tidiga samtal om att köpa en andel i den indiska mobiloperatören Bharti Airtel, värd minst 2 miljarder dollar. Om investeringen genomförs innebär det att Amazon köper omkring 5 procent av Bharti Airtel, som är Indiens tredje största telekombolag med över 300 miljoner abonnenter.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Amazon.com - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -