Fonder
AMF Försäkring & Fond flaggar upp i Sinch (Direkt)

2020-06-05 13:39

STOCKHOLM (Fonder Direkt) AMF Försäkring & Fonder har ökat sitt innehav i kommunikationstjänsteföretaget Sinch till 6,3 procent av kapital och röster.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande med anledning av att gränsvärdet för antal aktier och röster nu överstiger 5 procent.

AMF Fonder hade 4,9 procent av kapitalet och rösterna i kommunikationstjänsteföretaget den 30 april men har nu gått över 6 procent efter ett köp om 850.000 aktier den 4 juni, det visar statistik från ägardatatjänsten Holdings.

Det är första gången som Alcur Fonders ägande överstiger 5 procent, sedan fondbolaget dök upp i ägarlistan i slutet av 2015. AMF Fonders ägande har legat på en konstant låg nivå fram till slutet av 2019 då fondbolaget succesivt började öka sitt innehav i Sinch.

De fyra AMF fonderna med ett ägande i Sinch är AMF Aktiefond Sverige, AMF Aktiefond Världen, AMF Aktiefond Småbolag samt AMF Balansfond.

Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, frikopplad från Direkts övriga redaktion. Material som kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part markeras med "uppdragsartikel" under rubriken.

Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt

Fonder Direkt


AMF Aktiefond Småbolag - I dag

{point.key}

AMF Aktiefond Världen - I dag

{point.key}

AMF Balansfond - I dag

{point.key}

AMF Aktiefond Sverige - I dag

{point.key}

Sinch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -