FLYG
BRITISH AIRWAYS-ÄGAREN IAG ÖVERVÄGER UTMANA KARANTÄNSPLAN (Direkt)

2020-06-05 14:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) British Airways-ägaren IAG överväger att juridiskt utmana Storbritanniens karantänsregler, sade vd Willie Walsh till Sky News på fredagen. Anledningen är att flygbolagen inte konsulterats innan reglerna fastslogs.

IAG-vd:n har skrivit till brittiska parlamentsledamöter om sina planer för juridiska tilltag mot karantänsreglerna, som "torpederat möjligheten att återuppta flygverksamhet i juli", sade Willie Walsh till nyhetskanalen.

"Vi tycker att det är irrationellt, icke-proportionerligt och vi överväger på största allvar att utmana reglerna", sade han.

Om så sker förväntar han sig också bred uppslutning från konkurrenterna i sektorn.

De brittiska karantänsreglerna stipulerar att flygresenärer måste stanna hemma i 14 dagar efter att ha kommit in i Storbritannien, vilket enligt många aktörer i turismnäringen fått stora konsekvenser för sommarens semesterbokningar.

Parallellt med reglerna har British Airways blivit föremål för kritik från vissa av landets politiker, som menar att varslet av 12.000 anställda är orättfärdigt. Som en markering mot regeringen valde bolaget tillsammans med chefsskap från rivalerna Easyjet och Ryanair att utebli från ett möte med inrikesminister Priti Patel på torsdagen.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


SAS - I dag

{point.key}

Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -