Enter Småbolagsfond
Mips gynnas av ökat cyklande till följd av pandemin - Enter Småbolagsfond (Finwire)

2020-06-05 09:17
Fonden Enter Småbolagsfond steg 11 procent i maj, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 8,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,6 procent och är därmed bättre än index som har minskat 7,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Jon Hyltner.

"Centralbanker och regeringar världen över har fortsatt att lansera stödpaket i olika former. Vi är nu inne i en fas där det är stort fokus på att samhällen successivt öppnas upp. Alla länder har, var och en, sina egna recept på hur man bäst skall balansera öppningen och samtidigt begränsa smittspridningen. Även om vi är alldeles i början av den här fasen så har signalerna så långt varit överlag försiktigt positiva", skriver Hyltner inledningsvis.

Av fondens innehav bidrog Mips, Stillfront, Troax och Beijer ref mest positivt till avkastningen. Inga direkta bolagsnyheter beskrivs ha drivit kursuppgångarna.

Dock har det kommit uppgifter som pekar på att cyklandet ökat på grund av att folk undviker kollektivtrafik till följd av pandemin, vilket gynnat Mips.

Fonden gjorde inga större förändringar i portföljen under månaden.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Stillfront, Lime Technologies och BHG Group med portföljvikterna 5,2, 4,1 respektive 4,1 procent.


[Tabell 1]

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Enter Småbolagsfond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -