Stena Line
Stena Danica tas i tjänst igen under sommaren (Finwire)

2020-06-04 12:44
Färjerederiet Stena Line kommer att ta passagerarfartyget Stena Danica, som trafikerar linjen Göteborg-Frederikshavn, tillfälligt i tjänst igen den 1 juli. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fartyget har till följd av färre passagerare på grund av covid-19 varit vid kaj sedan mitten av mars. Men i och med att bokningsläget förbättrats för dagsturer till Danmark återvänder fartyget i tjänst.

”Vi ser ett ökande intresse och förbättrat bokningsläge för våra dagsturer till Danmark och sätter därför in Stena Danica i trafik igen tillfälligt under sommarens högsäsong. För att vi ska kunna erbjuda våra gäster en säker resa med social distansering har vi bland annat reducerat antalet passagerare per avgång samt infört flertal åtgärder för ökad säkerhet ombord”, säger Carl Mårtensson, Presschef på Stena Line.

Stena Danica kommer att ersätta det mindre och mer fraktfokuserade fartyget Stena Vinga under juli och augusti. På sträckan finns sedan tidigare också Stena Jutlandica, ett annat fraktfokuserat fartyg.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -