Skandia Sverige Hållbar
Skandia Sverige Hållbar ökade 10,27 procent i april, innehaven Climeon och Stillfront kommenteras (Finwire)

2020-06-04 10:56
Fonden Skandia Sverige Hållbar steg 10,27 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 8,51 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Innehavet Climeon rapporterade att de driftsatt sin första Heat Power-modul i Japan, vilken återvinner geotermisk spillvärme från kraftverket i Kyushu.

"Detta är en mycket viktig milstolpe för bolaget som ser Japan som en av deras högst prioriterade marknader. Då coronapandemin förväntas fördröja bolagets ambitioner om att installera ytterligare en modul i Japan och två på Island under första halvåret 2020 var detta en efterlängtad och uppmuntrande nyhet som togs emot väl på marknaden och aktien stärktes 31 procent på dagen för pressmeddelandet och totalt 49,7 procent under månaden", kommenterar förvaltaren.

Även Stillfront kommenteras av förvaltaren.

"Mot slutet av månaden aviserade Stillfront ett spännande förvärv av den amerikanska mobilspelutvecklaren Candywriter. Utvecklarens största spel, Bitlife, var ett av de fem mest nedladdade spelen på IOS under 2019 och möjligheterna att fortsätta växa spelet är stora. Förvärvet genomförs till en attraktiv värdering och stärker Stillfronts spelportfölj inom casual och mash-up genrerna med stora synergimöjligheter. Bolagets aktie stärktes med 32 procent under månaden."


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -