Skandia Småbolag Sverige
Net Ent och Mycronic kommenteras av Skandia Småbolag Sverige, som ökade 11,95 procent i april (Finwire)

2020-06-04 11:07
Fonden Skandia Småbolag Sverige steg 11,95 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 11,39 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Innehavet Mycronic rapporterade under månaden där omsättningen minskade med 33 procent och rörelseresultatet minskade med 86 procent.

"Tappet i både omsättning och resultat förklaras i sin helhet av att det under kvartalet inte levererades någon maskritare. Resultatet var bättre än väntat under rådande situation med Corona och divisionen Assembly Solutions stod för den positiva avvikelsen. Bra orderingång samt bibehållen guidance bidrog också till att aktien steg 35,6% under månaden", kommenterar förvaltaren.

Förvaltaren menar att Net Ent klarar sig bra genom den nuvarande coronakrisen.

"Bolaget presenterade en stark kvartalsrapport som slog förväntningarna både avseende tillväxt och lönsamhet och kommentarerna från bolagets ledning är positiva då pandemin snarare gynnar bolaget då spelare flyttar från fysiska casinon till digitalt spel. Bolaget har under månaden gått live i Schweiz, den starka utvecklingen i USA fortsätter och integreringen av förvärvet Red Tiger fortskrider enligt plan vilket förväntas ge kostnadsbesparingar från det tredje kvartalet i år. Flera insiders köpte aktier i bolaget efter rapporten och aktien stärktes totalt 37,4% under månaden."


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Småbolag Sverige - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -