RNYHETER I KORTHET TORSDAG 4 JUNI (Direkt)

2020-06-04 07:44

ÅTERHÄMTNING ÄVENTYRAS. Den ekonomiska återhämtningen i USA efter tvärniten i spåren av coronaviruset äventyras av de protester som skakar flera av USA:s största städer. (SvD)

DANSKT UNDANTAG. När Danmark öppnar upp för fritidsresenärer från grannländer är Sverige undantaget. Vilket riskerar att slå mot näringslivet. (DI)

BESIKTNINGSUNDANTAG. Från och med torsdagen tillåter Transportstyrelsen att bilägare skjuter fram besiktningstiden för bilar som skulle besiktigas mellan den 1 februari och den 31 augusti med sju månader på grund av coronakrisen. Totalt berörs 2,5 miljoner bilar, men systemen kommer inte hänga med och bilägare kommer därför inte informeras. (DN)

PÅFYLLNING. Yrkeshögskolorna får 5.000 fler platser i höst för att lindra coronakrisen, tillkännagav utbildningsminister Anna Ekström. Utökningen av skolorna tidigareläggs således med två år. (DN)

LÄSKSKATT? Sex av tio svenskar är positiva till att införa skatt på läsk, enligt en iundersökning från Demoskop gjord på uppdrag av Cancerfonden. (SvD)

GREEN CARGO I NÖD. Statliga tåggodstransportören Green Cargo behöver miljardstöd för att täcka investeringsskulder och svag lönsamhet, enligt en hemlig rapport. Skattebetalarna hamnar i kläm då det skulle kosta staten minst lika mycket att sälja av bolaget. (DI)

INVESTMENT-TAPP. Banken Nordea har inte varit rådgivare i någon större aktietransaktion på hela våren, trots att börsen varit het och ett antal nyemissioner och private placements genomförts. Nordea hävdar dock att banken har ett nordiskt perspektiv och där har man varit rådgivare i 26 transaktioner sedan september 2019. (DI)

STYRELSEROCKAD. Det kommer att ske stora förändringar i fordonsunderleverantören Haldex styrelse på årsstämman om några veckor, enligt källor. Den nya storägaren Athanase Industrial Partners och AMF och AFA Försäkring jobbar nu på att rekrytera ledamöter efter att ha flaggat upp under våren. (DI)

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


AcadeMedia - I dag

{point.key}

Kopparbergs B - I dag

{point.key}

Nordea Bank Abp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -