Myfc
Myfc genomför riktade nyemissioner på 32,4 miljoner kronor, teckningskursen sätts till premie mot börskurs (Finwire)

2020-06-04 13:16
Myfc planerar att genomföra två riktade nyemissioner på totalt 16,20 miljoner aktier till teckningskursen 2 kronor per aktie. Nyemissionerna förväntas inbringa 32,4 miljoner kronor före emissionskostader och ska godkännas på extra bolagstämma den 24 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen föreslår nu en riktad nyemission till en grupp nya och befintliga europeiska investerare. Dessutom föreslår en av huvudägarna ytterligare en riktad nyemission till styrelse och ledning.
Teckningskursen innebär en premium i jämförelse med stängningskursen den 3 juni om 25 procent.

- Jag är glad att meddela att vår omfattande strategiska tillväxtplan framskrider enligt plan i och med att vi når ytterligare en milsten. Vi har framgångsrikt säkrat finansiering för Myfc, vilket kommer att göra det möjlighet för företaget att kapitalisera på kommersialiseringen av dess unika bränslecellsteknik, under den mycket motiverade och ambitiösa ledningen av vd Michael Glantz och hans ledningsgrupp, säger Markus Hermanek, styrelseordförande för Myfc.

- De finansiella medel vi säkrat kommer att användas för att ytterligare möjliggöra ett utsläppsfritt klimatavtryck och e-mobilitet, i linje med lagstiftning som nu implementeras av regeringar och efterföljs av ledande företag i Europa och över hela världen. Härmed kan vi tydligt kapitalisera på Myfcs unika position som global industriledare inom mikrobränsleceller, vilket gör mig mycket stolt, tillägger Markus Hermanek.

Den riktade nyemissionen kommer till allra största delen, 29,8 miljoner kronor att tecknas av icke namngivna europeiska investerare. Därefter tecknar Alex Guy aktier för 2,23 miljoner kronor och Marcus Hermanek aktier för 139 000 kronor. Jonny Bräster, Ulf Henning, Sebastian Weber och Michael Glantz tecknar midre poster för mellan 20 000 och 50 000 kronor vardera.

Bolaget nuvarande huvudägare H119 kommer efter nyemissionerna rillsammans med Markus Hermanek och Alex Guy, att ha en ägarandel på omkring 27 procent.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -