LVMH
LVMH tittar på sätt att omförhandla avtal med Tiffany, vill dra ned köpeskillingen (Finwire)

2020-06-04 10:34
Franska modejätten LVMH utvärderar olika sätt att omförhandla uppköpsavtalet med Tiffany under vilket man är överens om att betala 135 dollar per aktie. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Affären tillkännagavs i höstas men väntar ännu på godkännande från regulatorer. LVMH hyser stora förhoppningar och har sagt att klassiska juvelerarkedjan kommer att ”frodas i flera århundraden” under nya ägaren.

Men under tiden har coronapandemin slagit till och Tiffanys nuvarande aktiekurs är på cirka 114 dollar, betydligt lägre än de 135 dollar per aktie som LVMH lovat att betala.

Enligt källor överväger LVMH nu att få Tiffany att gå med på en sänkning av prislappen. Den senare ska dock inte vara angelägen att göra så och anser inte heller att priset kan sänkas på potentiella argument om avtalsbrott. Detta eftersom Tiffany ännu uppfyller de finansiella kovenanterna under avtalet.

Ett alternativ för LVMH skulle vara att ta över en så stor del av ägandet i Tiffany som möjligt genom aktieköp via börsen. Men detta utesluter LVMH i ett pressmeddelande på torsdagen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

LVMH Moet Hennessy Lou... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -