Gogo Lead Tech
Gogo Lead Tech ingår avsiktsförklaring om förvärv av plattform inom leadgenerering (Finwire)

2020-06-04 15:42
Gogo Lead Tech har ingått avsiktförklaring med ett svenskt bolag gällande förvärv av bolagets plattform, inom leadgenerering, med primär inriktning inom web hosting. Plattformen har idag 30 anslutna kunder/leverantörer. Det framgår av ett pressmeddelnade.

Köpeskillingen är uppdelad i två delar. Initial köpeskilling uppgår till 275 000 kronor och erläggs genom nyemitterade aktier i Gogo Lead Tech i samband med tillträde. Kursen är fastställd till 7,50 kronor per aktie. Resterande del är en prestationsbaserad tilläggsköpeskilling som beräknas på den 24-månadersperiod som direkt följer efter tillträdesdagen.

Tilläggsköpeskillingen ska motsvara fyra gånger ebita-vinsten för den avslutande tolv månadersperioden av tilläggsköpeskillingens intjäningsperiod, plus 100 000 kronor per nylanserad plattform, med avdrag för den initiala köpeskillingen. All tilläggsköpeskilling utgörs av nyemitterade aktier i Gogo Lead Tech. Initialt har förvärvet ingen väsentlig ekonomisk påverkan på koncernen men förväntas kunna bidra positivt under andra halvåret 2020.

Bolaget inleder nu sedvanlig due diligence-process och arbetar skyndsamt för att genomföra transaktionen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Sociallite US - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -