FABEGE
HÖG SUBSTANSRABATT OCH STARK BALANSRÄKNING - SEB (Direkt)

2020-06-04 09:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fabeges svaga kursutveckling har gett en historiskt hög substansrabatt i fastighetsbolaget som nu har goda möjligheter att fånga uppkomna förvärvsmöjligheter.

Det skriver SEB Equities i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på torsdagen höjer banken sin rekommendation till köp med bibehållen riktkurs om 130 kronor.

"Fabege har en stark balansräkning efter den vältajmade avyttringen av DN-huset", skriver SEB och påpekar att bolaget har sagt att det nu kommer att fokusera på att utnyttja uppkomna förvärvsmöjligheter i stället för att fortsätta med de återköp av egna aktier som gjordes i det första kvartalet.

Sedan årsskiftet har aktien gått svagt, vilket, enligt SEB, nu har gett en substansrabatt på 25 procent jämfört med det senast angivna långsiktiga substansvärdet (EPRANAV). Med nuvarande kursnivåer är det en 20 procentig kursrabatt mot den genomsnittliga historiska multipelvärderingen av bolaget.

"Givet den potentiella uppsidan mot vår riktkurs uppgraderar vi Fabege till köp", konstaterar SEB.

På torsdagsförmiddagen var aktien ner strax under en halv procent till 119:25. Detta efter en uppgång på 4,5 procent på onsdagen. Hittills i år är aktien ner närmare 24 procent.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Fabege - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -